News

Join NKWK Conference in Delft, 14 May 2019

Posted

by

Wetskills Foundation was requested to organise a Future Water Leaders Programme @NKWK in The Netherlands. Find below an invitation by the Staf Deltacommissaris for students, trainees, Young Professionals to join this event. (*Note: this is an invitation in Dutch)

 

Beste waterstudent, watertrainee, Young Professional in de watersector

 

Veilig zijn voor water, voldoende zoet water hebben en de inrichting van Nederland klimaatbestendig maken, nu en de komende 50 en zelfs 100 jaar. Zodat we een ramp vóór zijn en kunnen blijven wonen in onze Nederlandse delta. Het Nationaal  Deltaprogramma werkt aan die uitdaging, die over generaties heen gaat. Het zijn de jongeren van nu die het straks moeten gaan doen. Jongeren zijn dus belangrijk voor het Deltaprogramma. Daarom bieden wij studenten, trainees en Young Professionals (t/m 30 jaar) in de watersector van harte de mogelijkheid om de jaarlijkse kennisconferentie van het Deltaprogramma bij te wonen.

 

Op dinsdag 14 mei 2019 is de jaarlijkse conferentie van het Nationaal Kennis en Innovatie programma Water en Klimaat (NKWK), dit keer bij Lijm en Cultuur in Delft. Het programma duurt van 10:00 tot 16:15 uur (inloop vanaf 9:00 uur).

 

In het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat werken ruim veertig partijen samen aan onderzoek en praktijktoepassingen voor een veilige en leefbare delta. Tijdens de conferentie staan de resultaten van al dit onderzoek centraal. Allerlei onderwerpen komen voorbij: waterveiligheid, klimaatadaptatie, zeespiegelstijging, bodembeheer, Europese subsidies, droogte, bodemdaling, en nog veel meer. Het programma biedt ruim de gelegenheid om de resultaten van vijf jaar NKWK te bekijken. In de ochtend zijn er twaalf workshops, het middagprogramma is volledig gevuld met excursies

 

Vanuit de Staf deltacommissaris organiseren we op deze conferentie een speciaal studentenprogramma voor circa 50 te selecteren studenten van verschillende opleidingen in Nederland. Dit programma bevat onder andere: koppeling en verdiepende gesprekken met ervaren professionals tijdens de excursies, een informatiemarkt voor stageplekken, afstudeeropdrachten en vacatures, de ontdekking van jouw Water Identity en een waterkennis-pubquiz. Bovenal is er gelegenheid tot het opdoen en uitwisselen van actuele kennis en het uitbouwen van jouw professionele netwerk.

 

De organisatie is dit jaar in handen van Rijkswaterstaat en de Staf deltacommissaris, in samenwerking met de TU Delft, het Hoogheemraadschap van Delfland, de provincie Zuid-Holland, Deltares en het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Deltatechnologie. De organisatie van het NKWK-studentenprogramma is in handen van Johan Oost (Wetskills). Uit de aanmeldingen zal mede op basis van motivatie, inschrijving aan activiteiten van het jongerenprogramma en diversiteit van de totale groep, een selectie worden gemaakt. Er kunnen maximaal 50 deelnemers in de jongeren-categorie aan het NKWK meedoen.

 

Geïnteresseerde studenten, Young Professionals en trainees kunnen zich aanmelden via onderstaande button of via de website: https://waterenklimaat.nl/programma-nkwk-conferentie-2019/.

Inschrijven voor het Future Water Leaders programma kan tot dinsdag 24 april.

Graag tot ziens in Delft!

Message by: Hermen Borst, directeur Staf deltacommissaris

Recent posts

More news

keyboard_arrow_up