News

Deelnemers gezocht voor een brief vanuit jongeren aan Deltacommissaris Peter Glas [in Dutch]

Posted

by

Wil jij jouw visie en ideeën over het Deltaprogramma en de lange termijn waterbeheer in Nederland presenteren aan Deltacommissaris Peter Glas?

 

Deltacommissaris Peter Glas vindt het belangrijk om jongeren te betrekken bij het Deltaprogramma met vraagstukken voor vandaag en morgen (lees: website). Afgelopen jaren hebben studenten en van verschillende universiteiten en HBO’s en verschillende Young Professionals in Nederland hun visie en ideeën over het Deltaprogramma 2022 en 2023 gegeven aan Deltacommissaris Peter Glas en zijn staf. Het doel: een kritische blik vanuit jongeren met hun visie en ideeën over het Deltaprogramma. In verschillende teams hebben de deelnemers gewerkt aan de adviezen en deze. Delen zijn direct meegenomen in het Deltaprogramma’s 2022 en 2023, welken op Prinsjesdag zijn gepresenteerd.

 

Deltacommissaris Peter Glas: “We wilden graag bij de jongeren toetsen of de inhoud van hoofdstuk 1 hen aanspreekt en wat zij anders zouden zien. Zij behoren tenslotte tot de generatie die moet leven met de gevolgen van de besluiten die wij nu nemen. De feedback willen we zoveel mogelijk verwerken in het komende Deltaprogramma, of nemen we mee om voor toekomstige Deltaprogramma’s van te leren.

 

Nu daagt Peter Glas en zijn staf de nieuwe generatie uit om met een brief de jongerenvisie op het Deltaprogramma te komen. Hoe kan het Deltaprogramma de visie en ideeën van deze nieuwe generatie benutten om het Deltaprogramma, zodat de nieuwe generatie daadwerkelijk mee gaat doen.

 

Staf Deltacommissaris en Stichting Wetskills zoeken rond de 10 enthousiaste deelnemers van verschillende opleidingen en organisaties, in de watersector maar ook juist sectoren die te maken hebben met de impact van het Deltaprogramma. Deze brief wordt bijgevoegd aan het Deltaprogramma 2024 en zal ook bij het schrijven van dit programma een onderdeel zijn. Het project loop van het Deltacongres (10 november 2022) tot en met Wereld Water Dag (22 maart 2023) en zal in totaal rond 8 tot 10 dagen tijdsbesteding vragen.

 

Doe jij mee? Meld je aan vóór 4 november.

 

Meer informatie en aanmelden, stuur Johan Oost een email (johan.oost@wetskills.com) of www.wetskills.com.

 

Het programma voor de deelnemers bestaat uit:

  • Voorbereiding (individueel) – voorafgaand aan Deltacongres
  • Gezamenlijke start tijdens het Deltacongres11 november
  • Vanaf half november 2022 tot half februari 2023 gaat de deelnemers aan de slag in teams en vanuit de nieuwe generatie informatie ophalen. Er zijn ook een aantal in-person en online sessies waarbij de groep bij elkaar komt voor de voortgang
  • Vanaf eind Februari 2023 gaat een schrijf team aan de slag met de uiteindelijke brief
  • Presentatie aan Deltacommissaris Peter Glas (in Den Haag) – Wereld Water Dag 22 maart 2023

(Dit programma kan nog worden aangepast)

Recent posts

More news

keyboard_arrow_up