Deltacongres 2020

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Deltacongres 2020

November 12, 2020 @ 12:00 pm - 5:00 pm

This invitation of the Delta Commissioner of the government of The Kingdom of The Netherlands invites students, trainees and Young Professionals to register and join the yearly Delta Congress. The Delta Congres will be an online event on 12 November 2020 in the afternoon. Wetskills Foundation was requested to organise the Young Professionals and student involvement together with several study and Young Professional associations in The Netherlands. Together a parallel session and workshop are prepared and will be executed. The Delta Congres and Invitation below is in Dutch.

 

Uitnodiging – Nationaal Deltacongres 2020

Beste waterstudent, -trainee of Young Professional,

Net als voorgaande jaren wil ik jullie van harte uitnodigen voor het Nationaal Deltacongres, dat dit jaar – in lijn met de coronamaatregelen – online wordt georganiseerd. Graag betrek ik jongeren ook bij de actuele discussies rond waterveiligheid, zoetwater en ruimtelijke adaptatie.

Na drie droge zomers (2018, 2019 en 2020) is de opgave rond droogte zeker actueel. En urgent. Daarom heb ik jongeren gevraagd een inhoudelijke sessie rond het droogte te organiseren. Hoe kijken jullie tegen dit vraagstuk aan? Sessie 4: Droogtemanagement in ronde 2 is de afgelopen maanden speciaal opgezet in samenwerking met verschillende studie- en Young Professional-verenigingen in Nederland. Jongeren van deze verenigingen spelen hierbij een belangrijke rol. Inhoudelijk is dit ook als toehoorder een interessante sessie voor studenten, trainees en Young Professionals.

Ook een van de themacafés op het Nationaal Deltacongres wordt door jongeren voorbereid en uitgevoerd. Dit online café gaat dieper in op nieuwe stakeholders en indicatoren rondom droogte en organiseert een interactieve discussie over de haalbaarheid van een Dashboard om droogte beter in kaart te brengen en beter te communiceren met verschillende stakeholders.

Programma

Na een plenaire sessie met – onder voorbehoud – minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, staan dit jaar onderstaande acht inhoudelijke sessies op het programma (zie ook: https://www.deltaprogramma.nl/nationaaldeltacongres/2020/programma):

Ronde 1

  • Sessie 1: Integraal Riviermanagement
  • Sessie 2: Hittestress
  • Sessie 3: Wat kunnen wij leren van en over de wateruitdagingen in het buitenland?
  • Sessie 4: Natte gebieden: complexe problemen oplossen in ‘De Salon’

 

Ronde 2

  • Sessie 1: Klimaatbestendige woningbouw
  • Sessie 2: Hoe verbind je de energietransitie met klimaatadaptatie?
  • Sessie 3: Kennisprogramma Zeespiegelstijging
  • Sessie 4: Droogtemanagement: het nieuwe watermanagement?!

 

Ik nodig jullie vereniging en jullie leden graag uit voor het Nationaal Deltacongres om kennis op te doen en met ons mee te denken!

Direct aanmelden? Via deze link kunnen alle geïnteresseerde studenten, trainees en Young Professionals zich tot uiterlijk 5 november, aanmelden voor het congres.

Wij kijken uit naar jullie interesse en input!

Hartelijke groet,

Peter Glas

Deltacommissaris

Details

Date:
November 12, 2020
Time:
12:00 pm - 5:00 pm
Event Category:
keyboard_arrow_up